Utkastare fällbar 90 Vit

Art.nr: 9017657

Utkastare fällbar 90 Vit

Art.nr: 9017657
  • Fällbar utkastare
  • För stuprör med dimension 90 mm
  • Mått: 330 x 230 mm
  • Färg: Vit
439.00

Produktbeskrivning

Fällbar utkastare Vit

En fällbar utkastare i vit färg som monteras direkt på stuprör som inte är anslutet till något avlopp. Utkastaren har en lucka som går att fälla in och ut vid specifika tillfällen, regn- och smältvatten kan då ledas ut på önskad plats runt om huset. Med en fällbar utkastare kan du alltså själv välja att fälla in luckan för att enkelt fälla ut den igen vid ett annat tillfälle. En smart och enkel lösning för dig som vill fördela regnvattnet och samla det i t.ex. en tunna eller liknande. Därmed kan vattnet användas vid ett senare tillfälle för bland annat bevattning. Denna fällbara utkastare är 330 mm lång och passar till rör med dimension 90 mm. 

Montering av Utkastare fällbar

Utkastaren monteras direkt på stuprör i den höjd du önskar. Du avgör själv när du vill fördela regn- och smältvattnet genom att öppna och stänga luckan. Var noga med att vattnet leds bort från huset för att undvika skador på husgrunden. 

En bra takavvattning skyddar huset från nederbörd

Med en komplett och väl monterad takavvattning kan man enkelt kontrollera att regn- och smältvatten leds bort från huset. Takavvattning som är komplett skyddar både husets stomme och insida från fuktskador. Taket tillsammans med häng- och stupränna transporterar tillsammans bort regn- och smältvatten från huset och därför är det viktigt att hålla detta system fritt från bland annat löv och kvistar. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop för vattenavrinningen och riskerar då att det blir översvämning i hängrännan. För att hindra löv och kvistar från att hamna i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. Lövstoppare säljs separat och två olika varianter kan du hitta här.

Specifikationer

Dimension: 90 mm
Mått: 330 x 230 mm
Färg: Svart

För stuprör med dimension 90 mm.

Info & guider