Utkastare fällbar Svart

Art.nr: 9017685

Utkastare fällbar Svart

Art.nr: 9017685
  • Fällbar utkastare
  • Längd: 374 mm
  • För stuprör med dimension 90 mm
  • Färg: Svart
439.00

Produktbeskrivning

Fällbar utkastare Svart

En fällbar utkastare monteras direkt på stuprör som inte är anslutet till något avlopp. Regn- och smältvatten leds då istället ut på önskad plats runt om ditt hus. Att utkastaren är fällbar innebär att du kan välja att fälla in luckan för att enkelt fälla ut den igen vid ett annat tillfälle. På så vis kan du öppna luckan för att fördela regnvattnet och samla det i t.ex. en tunna eller liknande. Därmed kan vattnet användas vid ett senare tillfälle för bland annat bevattning. Denna fällbara utkastare är 374 mm lång och passar till rör med dimension 90 mm. 

Montering av Utkastare fällbar

Utkastaren monteras direkt på stuprör i egen önskad höjd. Du avgör själv när du vill fördela regn- och smältvattnet genom att öppna och stänga luckan. Var noga med att vattnet leds bort från huset för att undvika skador på husgrunden. 

En bra takavvattning skyddar huset från nederbörd

Med en komplett och väl monterad takavvattning kan man enkelt kontrollera att regn- och smältvatten leds bort från huset. Takavvattning som är komplett skyddar både husets stomme och insida från fuktskador. Taket tillsammans med häng- och stupränna transporterar tillsammans bort regn- och smältvatten från huset och därför är det viktigt att hålla detta system fritt från bland annat löv och kvistar. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop för vattenavrinningen och riskerar då att det blir översvämning i hängrännan. För att hindra löv och kvistar från att hamna i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. 

Specifikationer

Längd: 374 mm
Färg: Svart

Passar stuprör med dimension 90 mm.

Info & guider