Brunnsutkastare 90 Vit

Art.nr: 9017656

Brunnsutkastare 90 Vit

Art.nr: 9017656
  • Brunnsutkastare 90
  • Monteras mellan stuprör och markavlopp för att leda regn- och smältvatten ner i ett markavlopp
  • Mått: 330 x 119 mm
  • Färg: Vit
149.00

Produktbeskrivning

Brunnsutkastare Vit

Brunnsutkastare används för att leda regn- och smältvatten ner i ett markavlopp intill husväggen. En bra lösning för att undvika att för mycket vatten hamnar intill fasaden som kan leda till fuktskador på husets grund. Dräneringen som finns runt om huset har uppgiften att ta upp allt regn- och smältvatten för att huset inte ska ta skada. För att minska belastningen på dräneringen är det därför bra att använda ett markavlopp för att leda bort vattner från huset.

Montering av Brunnsutkastare Vit

Brunnsutkastaren monteras enkelt mellan stuprör och markavloppet. När brunnsutkastaren är monterad, kan det vara bra att kontrollera att den sitter ordentligt, så att den inte lossnar vid kraftig nederbörd.

Takavvattningen skyddar fastigheten från fuktskador vid nederbörd

Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från regn- och smältvatten. För att säkerställa att takavvattningen fungerar bra vid nederbörd är det viktigt att kontrollera den med jämna mellanrum. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regnvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa bort löv och kvistar från hängrännan med jämna mellanrum för att förhindrar översvämning i rännan. Du kan även välja att montera en lövstoppare i hängrännan och en renstratt i slutet av stupröret för att förhindra att löv och skräp faller ner i markavloppet. 

Specifikationer

Dimension: 90 mm
Mått: 330 x 119 mm
Färg: Vit

 

Info & guider