Brunnsutkastare Svart

Art.nr: 9017684

Brunnsutkastare Svart

Art.nr: 9017684
  • Brunnsutkastare
  • Leder regnvatten ner i ett markavlopp
  • Monteras mellan stuprör och markavlopp
  • Färg: Svart
149.00

Produktbeskrivning

Brunnsutkastare, Svart

Denna brunnsutkastare används för att leda regn- och smältvatten ner i ett markavlopp intill husväggen. En bra lösning för att undvika att för mycket vatten hamnar intill fasaden och risken för skador på husets stomme och grund minskar. Dräneringen runt huset ska klara av att ta upp allt regnvatten, ett markavlopp hjälper till att minska belastningen på dräneringen och fördelar istället vattnet och leder det bort från husgrunden.

Montering av Brunnsutkastare Svart

Brunnsutkastaren monteras enkelt mellan markavlopp och stuprör. Efter montering kan det vara bra att kontrollera att brunnsutkastaren sitter ordentligt, så att den inte lossnar vid kraftig nederbörd.

En bra vattenavrinning skyddar huset från fuktskador vid nederbörd

Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från nederbörd. För att säkerställa att takavvattningen fungerar bra är det viktigt att kontrollera den med jämna mellanrum. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regnvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa hängrännan på löv och kvistar för att förhindra översvämning i rännan. Det går även att montera en renstratt i slutet av stupröret och en lövstoppare i hängrännan för att förhindra att löv och skräp faller ner i markavloppet. 

Specifikationer

Färg: Svart

 

Info & guider