Fixa flyttpackningen!

Gillar du att flyttpacka? Då sticker du definitivt ut från mängden! Många av oss tycker det är en riktig utmaning och skjuter gärna på projektet så länge som möjligt. Det spelar ingen roll hur mycket vi ser fram emot flytten - packningen är sällan rolig. För att undvika stress på flyttdagen bör man därför börja i god tid, eftersom flyttpackning ofta tar längre tid än man kan tro. Cirka tre veckor innan det är dags att flytta är en ganska lagom tid att börja packa. Då finns det även tid till att rensa ut gamla kläder och saker som inte behöver åka med i flytten. Men hur lång tid det tar att packa är såklart individuellt, och beror ofta på bostadens storlek.

Packad flyttlåda med nyckel

Dags att börja packa?

Packtips!

Börja alltid med att packa ner saker som du inte använder särskilt ofta, såsom prydnadssaker och kläder som inte är i säsong. Ömtåliga saker bör packas för sig och skyddas med wellpapp eller bubbelplast, för att de inte ska slå in i varandra och gå i bitar. Du kan med fördel även använda bubbelplasten för att fylla ut lådor som inte kan fyllas helt med saker. Vi rekommenderar att du packar in tunga och ömtåliga saker såsom köksporslin i mindre flyttlådor, så att lådorna inte riskerar att bli för tunga. Mjukare saker såsom textilier som inte väger lika mycket, kan istället packas i större flyttlådor. Vi erbjuder flyttlådor i två olika storlekar, för att du ska kunna optimera din flyttpackning. 

Markera dina lådor med märkpenna efterhand som du packar, så du vet vilket rum i ditt nya hem som de ska till och hittar dina viktigaste lådor direkt. Använd packtejp och packtejpshållare för att lätt och smidigt stänga igen lådorna. 

Du hittar våra flyttlådor i länken nedan.

Flyttlådor staplade hopvikta

Flytta möbler

Att flytta möbler är ett tungt jobb som är svårt att göra själv och som därför ofta kräver samarbete mellan flera personer. För att flyttdagen ska gå så smidigt som möjligt kan det vara bra att förbereda möblerna innan. Genom att sätta täckplast på möblerna hindrar du dem från att bli smutsiga eller ta onödig skada. Dessutom blir det lättare att lasta, eftersom man inte behöver ta lika stor hänsyn till att hålla möbler hela och rena. 

Har du hört talas om en flyttvagn? Det är precis vad det låter som, en vagn som hjälper dig flytta tunga saker så som möbler. På så sätt behöver möblerna inte lyftas, utan kan enkelt rullas ut till flyttbilen. Intresserad? Kolla här.

Du kan med fördel även använda en magasinkärra för att flytta tyngre möbler. Magasinkärran är dessutom ett utmärkt redskap för att stapla flyttlådorna, och på så vis få med dig flera lådor på en och samma gång!

 

Flyttlådor och inplastade möbler

Kvinna och man vitmålar vägg

Sista fixet i gamla bostaden

När din gamla bostad är tömd på ägodelar och alla spikar är utdragna ur väggarna, kan det ibland finnas behov av en uppfräschning. Kanske behöver väggen en skvätt färg, och gamla spikhål spacklas igen. Det är viktigt att lämna över bostaden i gott skick, till sin nya ägare.

I länken nedan kan du hitta alla våra färgprodukter, inklusive penslar, spackel och andra tillbehör. 

Vill du ha lite mer inspiration och information om att måla om inomhus? Läs mer här.