Träfärg Husvit 5 L Træfix

Art.nr: 9030952

Träfärg Husvit 5 L Træfix

Art.nr: 9030952
  • Träfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Vit (Husvit)
  • Oljebaserad
469.00

Produktbeskrivning

Träfärg Husvit 5 liter

Börjar det bli dags att ge huset en ny vit ton? Oavsett om det är fasaden som ska fräschas upp för att ge huset ett vackert intryck, det nybyggda staketet som ska målas eller fönsterkarmarna som ska strykas vita så är Træfix träfärg det ett utmärkt val av färg!

Træfix träfärg är en oljebaserad heltäckande träfärg som är lämpad att använda på exempelvis fasader, vindskivor, dörrar, fönsterkarmar, staket samt andra träytor. Obs! Träfärgen bör inte användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor. 

Träfärgen ska endast användas utomhus, det är en slitstark träfärg av hög kvalitet som lämpar sig bra till såväl nytt som äldre och slitet trä. Färgen innehåller tillsatt mögel- och flamskyddsmedel, den är tålig, motståndskraftig och håller sig snygg trots påfrestningar från olika väder, och klarar av regnväder, snö, sol och blåst årstid efter årstid, år efter år.

Färgen är lättstruken samt enkel och smidig att arbeta med, det är en heltäckande färg med en täckförmåga på mellan 6 och 10 kvm per liter. Täckförmågan är beroende av träets struktur samt sugförmåga vilket gör att åtgången av färg varierar mellan olika ytor. Beroende på rådande luftfuktighet beräknas torktiden till mellan 3 och 4 timmar och den målade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar.

Den här träfärgen har en vit kulör kallad husvit. Den beräknade hållbarheten på den målade ytan beräknas upp till 5 år.

Traefix_logo

Info & guider