Träfärg Svart 5 L Træfix

Art.nr: 9030955

Träfärg Svart 5 L Træfix

Art.nr: 9030955
  • Träfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Svart
  • Oljebaserad
469.00

Produktbeskrivning

Träfärg Svart 5 liter

Börjar det bli dags att måla om huset, sommarstugan eller staketet? Oavsett om det är fasaden som ska fräschas upp för att ge huset ett vackert intryck, staketribborna runt verandan som ska målas eller garagedörren som behöver strykas så är träfärg från Træfix det perfekta valet av färg!

Træfix träfärg är en oljebaserad heltäckande träfärg som är lämpad att använda utomhus på exempelvis husfasader, vindskivor, dörrar, staket, fönsterkarmar samt andra andra träytor. Observera att träfärgen inte ska användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor. 

Färgen lämpar sig endast att använda utomhus, det är en slitstark träfärg av hög kvalitet som lämpar sig bra till såväl nytt som äldre och mer slitet trä. Träfärgen innehåller tillsatt mögel- samt flamskyddsmedel, det är en motståndskraftig färg som står emot vädrets krafter samt håller sig snygg trots påfrestningar från regn, snö, sol och blåst.

Det är lättstruken färg som är lätt och smidig att arbeta med. Den är heltäckande med en täckförmåga på mellan 6 och 10 kvm per liter, täckförmågan varierar beroende på träets struktur samt sugförmåga vilket gör att mängden färg som går åt vid målning varierar mellan olika ytor. Beroende på rådande luftfuktighet är torktiden mellan 3 och 4 timmar och den målade ytan kan sedan målas över efter 24 timmar.

Den här träfärgen har en svart kulör och har en beräknad hållbarhet på upp till 5 år.

Traefix_logo

Info & guider