Träfärg Svart 5 L Træfix

Art.nr: 9030961

Träfärg Svart 5 L Træfix

Art.nr: 9030961
  • Träfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Svart
  • Vattenbaserad
469.00

Produktbeskrivning

Träfärg Svart 5 liter

Har det blivit dags för utomhusmålning? Oavsett om det är fasaden du ska måla för att ge huset ett vackert intryck, eller om du ska stryka det nybyggda staketet med ny färg så är Træfix träfärg det perfekta valet av utefärg!

Træfix träfärg är en heltäckande vattenbaserad färg som lämpar sig att använda för utomhusmålning på trä. Färgen passar utmärkt för att måla husfasader, vindskivor, ytterdörrar, fönsterkarmar, staket samt många andra träträytor. Observera att färgen inte ska användas på vågrätt liggande träverk likt exempelvis gångstråk eller bryggor.

Træfix träfärg ska endast användas för utemålning. Färgen håller en mycket hög kvalitét och har tillsatt mögel- samt flamskyddsmedel. Färgen ger även en vattenavvisande yta på träet. Träfärgen har hög motståndskraft mot väder och vind vilket gör att den målade ytan håller sig snygg trots påfrestningar från solens stålar, regn, snö, blåst och annat som vädret ger upphov till.

Färgen är lättstruken, smidig att arbeta med och har en beräknad täckförmåga på mellan 6 och 12 kvm per liter färg. Täckförmågan varierar beroende på vad träet har för struktur samt sugförmåga och kan därmed vara olika mellan olika träytor. Beroende på vilken luftfuktigheten och temperatur som rådet har färgen en ungefärlig torktid på mellan 2 och 3 timmar. Den målade ytan kan därefter övermålas efter 24 timmar. Färgen är en heltäckande träfärg i svart kulör med en kulör- och glansbeständighet på upp till 6 år.

Traefix_logo

Info & guider