Träfärg Vit 5 L Träfix

Art.nr: 9030951

Träfärg Vit 5 L Träfix

Art.nr: 9030951
  • Träfix träfärg
  • 5 liter
  • Oljebaserad
  • Kulör: Vit
469.00

Produktbeskrivning

Träfix träfärg Vit

Börjar det bli dags att måla om huset? Oavsett om det är husfasaden som ska få en uppfräschning för att ge huset ett vackert intryck, det nybyggda staketet som ska målas eller den gamla sommarstugan som ska målas om så är träfärg från Träfix ett perfekt val av färg!

Träfix träfärg är en oljebaserad heltäckande träfärg som är anpassad för att användas på exempelvis husfasader, vindskivor, dörrar, fönsterkarmar, staket och andra träytor. Observera att träfix träfärg inte ska användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor. 

Färgen från Träfix ska endast användas utomhus, det är en tålig, slitstark färg av hög kvalitet som lämpar sig bra till såväl nytt som äldre och slitet trä. Färgen innehåller tillsatt mögel- och flamskyddsmedel, den är motståndskraftig och håller bra trots påfrestningar från regn, snö, sol, blåst och andra påverkningar som vädret ger upphov till.

Färgen är lättstruken och enkel att arbeta med. Den är heltäckande med en varierad täckförmåga beräknad mellan 6 och 10 kvm per liter. Täckförmågan är beroende av träets struktur och sugförmåga vilket påverkar mängden färg som går åt mellan olika ytor. Torktiden är beroende på rådande luftfuktighet, men beräknas mellan 3 och 4 timmar. Den målade ytan kan sedan övermålas efter ca 24 timmar.

Den här träfärgen har en vit kulör med en beräknad hållbarhet på upp till 5 år.

Traefix_logo

Info & guider